Go Back
+ servings
Roastbeef

Roastbeef i ovn

Du kan tilberede din roastbeef i ovn og i gryde. Vi kommer den i ovnen først.
5 fra 2 stemmer
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 800-1.000 g roastbeef
  • En god klat smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. tørret rosmarin
  • 1 fed hvidløg
  • Salt – gerne flagesalt – og peber

Sådan gør du

  • Tag stegen ud af køleskabet en halv til en hel times tid, før du går i gang.
  • Tænd ovnen på 155° C.
  • Varm smør og olie op på en stegepande, og brun stegen hurtigt af, til den er gyldenbrun på alle sider.
  • Bland rosmarin, presset hvidløg og et par skefulde salt og peber.
  • Fordel saltblandingen over stegen.
  • Sæt stegen på en rist over en bradepande, og sæt den i ovnen i ca. 45 minutter, til den har en centrumstemperatur på 55° C.
  • Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile 15-20 minutter, mens du laver sovsen.
  • Skær stegen i tynde skiver.