Her får du opskriften på den lækre og cremede og velsmagende sauce. Jeg har her serveret den til grillede grønne asparges, røget laks og rejer. Saucen og aspargesene er varme, mens rejer og laks har stuetemperatur.
Er du ligesom os bidt af saucer, så tag et kig her på saucehylden hos Saxo her.
Smelt smørret i en tykbundet gryde over lav varme.
Tag gryden af varmen, og lad smørret køle lidt af.
Pisk imens fløden til en let skum.
Kom æggeblommerne i en anden gryde sammen med citronsaft og lidt salt, og sæt det over ved svag varm, mens du pisker, pisker og pisker, indtil du har en tyk og skummende masse. Der skal piskes hårdt og længe.
Tilsæt nu smeltet smør lidt ad gangen – ligesom med olien, når du laver mayonnaise – mens du stadig pisker.
Bliv ved med at tilsætte smør under piskning, indtil der ikke er mere smør.