Go Back
+ servings
Kartoffelpandekager

Kartoffelpandekager – opskrift

Men de kan selvfølgelig også laves helt fra bunden af. Her i opskriften formoder jeg dog, at du har kogt kartoflerne på forhånd. Ellers må du lige i gang.
5 fra 3 stemmer
Ret: Hovedret
Samlet tid: 25 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer
Kalorier: 159kcal

Ingredienser

  • 250 g kogte kartofler uden skræl
  • 2 æg
  • 1 løg
  • 75 g hvedemel
  • Smør til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Mos kartoflerne med en gaffel eller en kartoffelmoser – det behøver ikke være en lind mos, der må gerne være små kartoffelklumper i.
  • Rær æggene i kartoffelmosen, og bland det godt sammen.
  • Riv løget groft, eller hak det fint, og kom det i kartoffelmosen sammen med mel, salt og peber – pas på med saltet, hvis kartoflerne er kogt i saltet vand.
  • Steg små, tykke pandekager ved middel varme i smør på en stegepande – ca. 3-4 minutter på hver side, så de er gennemvarme og har taget farve.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 159kcal | Kulhydrat: 28g | Protein: 6g | Fedt: 2g | Mættet fedt: 1g | Kolesterol: 82mg | Natrium: 36mg | Kalium: 354mg | Fiber: 2g | Sukker: 2g | Vitamin C: 14mg | Calcium: 29mg | Jern: 2mg