Go Back
+ servings
köfte

Köfte – opskrift

Men her får du altså min opskrift på tyrkiske frikadeller – og frikadellerne er endda gluten- og laktosefri.
4.67 fra 3 stemmer
Ret: Hovedret
Køkken: Græsk, Tyrkisk
Samlet tid: 20 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 8-10 stk.
Antal: 4 personer
Kalorier: 343kcal

Ingredienser

  • 50-75 g bredbladet persille
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød – helst ikke for fedt
  • 1 æg
  • 3 spsk. majsgryn eller -mel
  • 1 tsk. chilipulver
  • 1 spsk. paprika
  • Olie til stegning
  • Salt

Sådan gør du

  • Skyl, og hak den bredbladede persille, pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint, eller pres dem.
  • Bland alle ingredienserne grundigt sammen til en fars.
  • Form farsen til aflange frikadeller, tryk dem en smule flade, og steg dem i olien på en pande. De skal stege ca. 4-5 minutter på hver side – afhængig af størrelse.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 343kcal | Kulhydrat: 2g | Protein: 23g | Fedt: 26g | Mættet fedt: 10g | Kolesterol: 130mg | Natrium: 111mg | Kalium: 422mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 17mg | Calcium: 46mg | Jern: 3mg