Go Back
oksecuvette

Oksecuvette

Cuvetten skal steges i et helt stykke, hvis du vil være sikker på et mørt resultat. Endnu mere sikker på et mørt resultat bliver du, hvis du langtidssteger den, som i opskriften her.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 50 min
Tilb. tid 2 t 15 min
Samlet tid 3 t 5 min
Ret Hovedret, Oksekød
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 115 kcal

Ingredienser
  

  • 1 oksecuvette ca. 1 kg
  • 1 spsk. brun farin
  • 2 tsk. fint salt
  • 6 fed hvidløg
  • 1 spsk. tørret rosmarin frisk kan også bruges
  • ½ dl olivenolie
  • Smør til bruning – ca. 20-30 g
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Start med enten at skære fedtkanten oven på cuvetten af eller at skære den i rudemønster med en skarp kniv.
  • Bland farin og salt, og gnid stegen – ikke fedtkanten – grundigt ind i det, og lad den trække i ca. ½ times tid.
  • Pil imens hvidløgene, og hak dem fint – skyl og hak evt. også den friske rosmarin.
  • Bland hvidløg og rosmarin i olien, og lad det trække, indtil det skal bruges.
  • Tænd ovnen på 70° C varmluft.
  • Brun smørret ved jævn temperatur på en stegepande, og brun cuvetten af, så den får stegeskorpe på alle sider.
  • Gnid den brunede steg ind i oliemarinaden – ikke fedtlaget, hvis du har beholdt det på.
  • Læg cuvetten i et ildfast fad, drys med lidt salt og peber, og sæt stegen i ovnen i ca. 2 timer afhængig af tykkelse, og hvor stegt du ønsker, den skal være.
  • Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile tildækket i ca. 10-15 minutter, før den skæres ud i tynde skiver.

Noter

Tip: Stegetermometret skal vise 52° C, for en rød steg, 57° C for en rosa steg, og 62° C for en gennemstegt steg.