Go Back
+ servings
Lammeculotte

Lammeculotte

No ratings yet
Ret: Frokost, Grill, Gryderetter, Hovedret
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 249kcal

Ingredienser

  • 2 stk Lammeculotter på ca. 350-400 g. hver
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 spsk Tørret rosmarin eller en dusk frisk rosmarin
  • Lidt olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 190° C, varmluft.
  • Dup lammeculotterne tørre med køkkenrullepapir.
  • Rids fedkanten i ruder med en skarp kniv. Du skal kun ridse i fedtlaget lige ned til kødet, men ikke ned i kødet.
  • Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint.
  • Hak evt. rosmarin, hvis du bruger frisk rosmarin.
  • Bland hvidløg, rosmarin, et par spiseskefulde olie samt salt og peber sammen, og gnid lammeculotterne med det.
  • Varm en pande op, og brun kødet grundigt på alle sider.
  • Kom culotterne i et ovnfast fad, og sæt dem i ovnen i ca. 20 minutter – afhængig af hvordan de ønskes stegt. Se nedenfor.
  • Tag culotterne ud, når kernetemperaturen er ca. 5° C lavere end den ønskede.
  • Lad lammeculotterne hvile – evt. tildækket – i ca. 10 minutter, mens du laver sovsen, eller hvad du nu vil servere til.
  • Skær culotterne i skiver, lige inden de skal serveres.

Noter

Det er altid en god idé at brune kødet godt af, inden den endelige stegning, så behøver du ikke så høj temperatur i ovnen eller på grillen. Undtaget er, hvis du tilbereder culotten sous vide. Så skal du vente med at brune den, til den er færdigtilberedt.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 249kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 15g | Fedt: 21g | Mættet fedt: 9g | Kolesterol: 64mg | Natrium: 52mg | Kalium: 194mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 20mg | Jern: 2mg