At lave det helt fra bunden giver ud over smagen også en vis tilfredsstillelse. Især hvis du bliver spurgt om opskriften – og det gør du med garanti med denne tærte.
Kom smør og mel i en skål, og kør det i røremaskinen – eller med en elpisker med dejkroge, eller smuldr det mellem fingrene.
Tilsæt flormelis og det ene æg, og ælt det sammen til en dej – det kan også gøres i røremaskinen eller …
Pak dejen ind i husholdningsfilm, eller kom den i en frysepose, og læg den i køleskabet i ca. 45 minutter.
Tænd ovnen på 200° C.
Smør formen.
Rul dejen ud, og fordel den i formen. Pres den let ind til kanten.
Bland marcipanen med det bløde smør, honning, det sidste æg og vaniljekorn.
Fordel marcipanmassen på tærtebunden.
Knus stjerneanissen sammen med rørsukkeret i en morter.
Skræl æblerne – hvis du synes, skrællen bliver for sej – fjerne kernehuset, og skær æblerne i tynde både.
Læg æblebådene oven på marcipanen, og drys med knust stjerneanis og sukker.
Bag tærten i ca. 35 minutter, til den har taget farve og er færdigbagt.
Drys evt. med lidt flor med chokoladesmag eller med flormelis.
Noter
tærten smager dejligt – evt. lun – med en kugle vaniljeis eller en klat cremefraiche til. Får I ikke spist hele tærten, kan den fryses ned. Dog skal du være opmærksom på, at marcipan kan krystallisere, hvis det bliver tøet hurtigt op ved høj temperatur. Det smager ikke anderledes, men får en anden struktur og et anderledes udseende. Hvis du vil undgå det, skal du altså ikke tø tærten op i ovnen. Sæt den i stedet i køleskabet natten over og derefter på køkkenbordet i stuetemperatur. Når tærten er tøet helt op, kan du sætte den i ovnen, hvis du vil servere den lun, så isen kan smelte og løbe cremet ned over tærten og nærmest kan bruges som en velsmagende sauce. Uhmm