Go Back
pastasalat

Kold, cremet pastasalat – opskrift

Den opskrift du får her på pastasalat er med garanteret hjemmelavet dressing, og det er nok også dressingens skyld at denne kolde, cremede pastasalat har skubbet den tidligere favorit af vinderskamlen.
5 fra 1 stemme
Kalorier: 1883kcal

Ingredienser

  • ½ l græsk yoghurt
  • Saften af ½ citron
  • tsk. dijonsennep
  • tsk. honning
  • 1 fed knust hvidløg
  • 2 tsk. tørret dild
  • 1-2 tsk. sukker
  • Salt og peber

Til fyld kan du bruge

  • 300 g pasta - Fusilli (skruer), Penne rigate eller lignende – eventuelt fuldkornspasta hvis du vil gøre retten lidt sundere.
  • 200 g broccoli
  • 1 rød peberfrugt
  • 250 g ærter
  • 340 g majs
  • 2 skalotteløg
  • 200 g bacon

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med sukker, citron, salt og peber.
  • Kog pastaen efter anvisningen på posen, og lad den dryppe og køle af.
  • Skær baconen i tern, steg dem sprøde og gyldne på en tør pande, og lad dem efterfølgende køle af på fedtsugende papir.
  • Del broccolien i buketter af ønsket størrelse.
  • Skær peberfrugt og løg i fine tern.
  • Bland nu alle ingredienserne til salaten sammen.
  • Vend dressingen i salaten, og lad gerne det hele trække en time eller to i køleskabet. Vend hurtigt salaten et par gange med dit salatbestik inden servering.

Noter

Pastasalaten her kan serveres til alt hvad du vil servere pasta eller salat til. Dagen efter kan du skære eventuelle rester af steg, bøf, kylling eller fisk i strimler og blande i salaten, og så har du en lækker frokostsalat.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 1883kcal | Kulhydrat: 176g | Protein: 114g | Fedt: 89g | Mættet fedt: 28g | Kolesterol: 157mg | Natrium: 3187mg | Kalium: 4495mg | Fiber: 35g | Sukker: 73g | Vitamin C: 476mg | Calcium: 774mg | Jern: 12mg