Den opskrift du får her på pastasalat er med garanteret hjemmelavet dressing, og det er nok også dressingens skyld at denne kolde, cremede pastasalat har skubbet den tidligere favorit af vinderskamlen.
300gpasta - Fusilli (skruer), Penne rigate eller lignende – eventuelt fuldkornspasta hvis du vil gøre retten lidt sundere.
200gbroccoli
1 rød peberfrugt
250gærter
340gmajs
2 skalotteløg
200gbacon
Sådan gør du
Bland alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med sukker, citron, salt og peber.
Kog pastaen efter anvisningen på posen, og lad den dryppe og køle af.
Skær baconen i tern, steg dem sprøde og gyldne på en tør pande, og lad dem efterfølgende køle af på fedtsugende papir.
Del broccolien i buketter af ønsket størrelse.
Skær peberfrugt og løg i fine tern.
Bland nu alle ingredienserne til salaten sammen.
Vend dressingen i salaten, og lad gerne det hele trække en time eller to i køleskabet. Vend hurtigt salaten et par gange med dit salatbestik inden servering.
Noter
Pastasalaten her kan serveres til alt hvad du vil servere pasta eller salat til. Dagen efter kan du skære eventuelle rester af steg, bøf, kylling eller fisk i strimler og blande i salaten, og så har du en lækker frokostsalat.