Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Salat Nicoise – opskrift
Salaten bliver ikke, som en klassisk salat, blandet i en salatskål. Den bliver portionsanrettet, så de forskellige ingredienser ligger adskilt og mere eller mindre synlige.
5
fra
3
stemmer
Samlet tid:
20
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
6
æg
▢
3
hoveder hjertesalat eller mini romaine
▢
2
håndfulde friske slikærter
▢
2
dåser tun i olie – nogle bruger også tunbøffer
men det er bestemt ikke den originale udgave
▢
½
rødløg
▢
Soltørrede eller bagte tomater svarende til ca. 12 cherrytomater
▢
20-30
oliven med sten – de smager bare bedre dem med sten
og det opvejer besværet med at skulle spytte stenen ud
▢
4
spsk.
olivenolie
▢
2
spsk.
hvidvinseddike
▢
½
tsk.
honning
▢
½
tsk.
dijonsennep
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Kog æggene smilende. Se under opskriften. Og skær dem herefter i både.
Pil salatbladene fra hinanden, og skyl og slyng dem.
Skyl slikærterne, og skær dem igennem på den lange led langs med ”tråden”.
Lad tunen dryppe af.
Hak rødløget.
Anret salatbladene på 4 tallerkener.
Fordel og anret slikærter, rødløg, tomater, tun, æg og oliven oven på salatbladene.
Drys æggene med lidt salt og peber.
Pisk en dressing sammen af olie, eddike, honning og sennep, og smag til med salt og peber.
Dryp dressingen over salaten, og servér.