Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Stegt and i ovn opskrift
En and (ca. 3-3½ kg) vil række til fire voksne – en del af vægten er jo skrog – og en gås (ca. 4-5 kg) til 5-6 voksne. Er fuglen i fryseren, så tag den op 2-3 dage før, og lad den tø op i køleskabet.
4.50
fra
2
stemmer
Samlet tid:
2
timer
timer
40
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1
and
▢
2
store æbler
▢
150-200
g
svesker uden sten
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 165° C.
Gå anden efter med en pincet, og fjern stumper af fjer. Selv i stegt tilstand er de ikke behagelige at få i munden.
Skyl anden grundigt indvendigt, så du får fjernet blod og rester af indmad.
Klip de yderste led af vingespidserne, men kassér dem ikke, det giver god saft, kraft og smag til sovsen.
Vend halsskindet om, så halsen kommer til syne, og skær halsen af. Gem også den til sovsen.
Skær evt. voldsomt meget overskydende halsskind af.
Skær gumpen af. Den gemmer du IKKE til sovsen, men kasserer.
Gnid anden grundigt med salt ud- og indvendig.
Skræl æblerne, og skær dem i både, og kom dem ind i anden sammen med sveskerne.
Luk åbningen med kødnåle.
Læg anden på en rist med brystet nedad, og sæt risten oven på en bradepande med lidt vand i.
Du kan også smide lidt løg, gulerødder og selleri i bradepanden, hvis du ikke koger en fond på andevinger, -hals og evt. -indmad.
Sæt bradepande med rist og and i ovnen i 20 minutter pr. halve kilo.
Når 1/3 af tiden er gået, vendes anden og steger færdig med brystet opad.