Jeg har nu valgt at beholde det traditionelle kød. Dels fordi jeg synes, at gullasch skal simre, og dels fordi jeg synes, det er lidt synd og skam at bruge den skønne mørbrad til gullasch, når nu den kan bruges til så mange andre lækre retter.
Brun smørret i en gryde, og brun kødet på alle sider, til det har en god stegeskorpe.
Skræl guleroden, og skær den i grove tern.
Pil løg og hvidløg, og hak dem groft.
Kom løg og hvidløg ned til kødet, og svits kortvarigt.
Tilsæt paprika, og lad det lige brænde af.
Tilsæt tomatpasta, og svits igen kortvarigt.
Tilsæt nu vand, så det lige dækker, flåede tomater, laurbærblad og gulerødder, og bring det hele i kog. Kom oksebouillonterningen i samtidig med vandet.
Skru ned for varmen, og lad retten simre i 1 times tid under låg, til kødet er mørt.
Rør af og til, og tilsæt mere vand, hvis det er nødvendigt.