Bland fuldkornsmel, hvedemel, havregryn, et nip salt, 1 æg og olie sammen til en dej, og tilsæt lige nøjagtigt så meget vand, der skal til, for at dejen bliver tilpas fugtigt uden at blive våd.
Pensl tærteformen med lidt olie, og pres dejen ud i formen og op ad kanterne, og prik den med en gaffel. Evt. rester af dej kan bruges til at pynte tærten med.
Forbag tærtebunden i ca. 10 minutter.
Pil imens løgene, og skær dem i tynde ringe.
Pil hvidløgsfeddene, og hak det fint.
Varm lidt olie på en pande, og steg løg – gem 6-8 skiver til pynt – og hvidløg i et par minutter, til de begynder at blive bløde.
Tilsæt timian, chiliflager og eddike samt lidt salt og peber, og lad det hele stege ved middel varme i 10 minutters tid.
Pisk imens de sidste 3 æg og hytteost sammen.
Krydr med salt og peber.
Kom løgene på tærtebunden, og hæld æggemassen over.
Pynt med rå løgskiver, og drys med revet emmentaler.
Pynt med dej, hvis der blev noget tilovers.
Skru ovnen op på 200° C og over på under- og overvarme.