Start med at vaske kartoflerne, og derefter skære dem i tynde skiver. Du kan bruge enten et mandolinjern, der vil hjælpe dig med at holde den samme tykkelse på alle skiverne, eller en skarp kniv. Husk dog at kigge efter, om tykkelsen på skiverne er nogenlunde den samme, så alle skiverne bliver færdigt stegte på samme tid.
Når kartoflerne er skåret, skal resten af ingredienserne skæres. Vask porrerne og skær dem i tynde skiver, og snit også hvidløgsfeddene i meget tynde skiver. Hvis du foretrækker almindelige løg fremfor hvidløg, skal løgene halveres og derefter også skæres i tynde skiver. Du må også gerne bruge både hvidløg og almindelige løg, og blande dem sammen.
Nu alle ingredienserne er skåret, tag et ildfast fad og smør bunden. Læg omkring en tredjedel af kartoffelskiverne nederest i fadet, og læg omkring halvdelen af porrerne og hvidløgene/løgene ovenpå. Krydr derefter med salt, friskkværnet peber og eventuelt revet muskatnød, hvis det er noget for dig.
Gentag den samme proces engang til, og slut af med at lægge den sidste tredjedel af kartoflerne øverst. Helt til slut hælder du al fløden jævnt fordelt over hele fadet.
Sæt fadet i en ovn ved 200 graders varme. Efter én time vil du have de mest cremede og perfekte gammeldags flødekartofler.