Opskriften du får her, giver en kage, der passer til en springform på ca. 22 cm i diameter, og der er kage nok til 8-12 personer. Har du en mindre eller større springform, bliver kagen selvsagt højere eller lavere og skal bage tilsvarende i længere eller kortere tid.Elsker du kager så tag et kig med her hos Saxo på deres kagehylde. Her finder du de bedst bøger i Danmark om at lave kager!
Skær græskarret i halve – eller udhul det, hvis du vil lave en lygte af skallen – fjern kerner og trevler, skær græskarret i både, og skær kødet frit – ikke for tæt på skallen.
Riv, eller hak kødet groft.
Rør smør og sukker sammen med en elpisker eller i røremaskinen.
Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør grundigt, inden det næste æg bliver tilsat.
Bland ingefær og bagepulver i melet, sigt det i dejen, og vend det sammen.
Vend til sidst revet græskar i dejen.
Læg et stykke bagepapir i bunden af springformen, smør siderne med smør, og hæld dejen i.
Sæt græskarkagen i ovnen, og lad den bage i ca. 1 time.
Imens kan du jo lave en græskarlygte – hvis du altså har udhulet dit græskar i stedet for at skære det i stykker.
Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af.
Bland en glasur af flormelis og appelsinsaft, og smør den på kagen – gerne helt ud over kanten, så den render ned ad siderne.