Savojkålen er lidt mere grov i strukturen end hvidkål, men alligevel blødere. Den er velsmagende, men smager ikke lige så kraftigt af kål som hvidkål. Den er nem at arbejde med, dog kan det være nødvendigt at skære den groveste del af den midterste ribbe fra, da den ikke er så nem at bøje. Det kan også være nødvendigt at bruge flere blade pr. dolmer, fordi det ikke altid er til at få store savojkålhoveder.
Tag de yderste blade af savojkålen – sådan en 8-10 styk, afhængig af størrelsen. Der skal være til otte kåldolmere.
Skær evt. den grove del af den tykke ribbe i midten væk.
Kom bladene i en stor gryde med kogende, let saltet vand, og lad dem koge 15-20 sekunder, til bladene er så bløde, at de kan bøjes uden at gå i stykker.
Læg bladene på et rent viskestykke, og dup dem tørre.
Snit resten eller en del af den resterende savojkål fint, så det fylder ca. lige så meget som det hakkede kød.
Hak ingefæren fint.
Pil hvidløg og skalotteløg, og hak også skalotteløget fint.
Bland det hakkede kød med snittet kål, hakket ingefær og skalotteløg samt presset hvidløg, salt og peber, og bland det hele til en porøs fars.
Kom en spiseskefuld fars på midten af hvert kålblad – læg evt. to kålblade sammen, hvis de er små – og pak kålen rundt om farsen, så den dækker og kan lukkes tæt. Bliver der fars tilovers, kan du stege det som en farspandekage i lidt olie eller smør og servere til eller spise det til frokost.
Kom ½-1 dl vand i en sauterpande, og læg kåldolmeren i med lukningen nedad.
Damp dem under låg i ca. 10-12 minutter, til de er faste.
Tag låget af panden, og lad al væden fordampe.
Skru lidt ned for varmen, og tilsæt et par skefulde olie eller tre, og steg kåldolmerne på undersiden. Savojkålen kan godt blive lidt mørk, men det er ikke ensbetydende med, at den er brændt på.