Der findes et hav af ideer til, hvad du kan komme i dine tacos. Fra fjerkræ til oksekød eller en helt igennem vegetarisk én af slagsen. Her får du opskriften på den, jeg – eller ungerne – laver. Den er nemlig så nem, at et stort barn sagtens kan lave den selv.
Befri chilipebrene for kernerne, og hak chilipebrene fint.
Svits løget i olien, til det er klart – de skal ikke brune.
Tilsæt kødet, og lad det stege med, til det skifter farve.
Tilsæt bouillon, tomatpasta, hvidløg, chili og de flåede tomater, og varm det hele godt igennem.
Smag til med salt og peber.
Du kan også bruge en rest kødsovs i stedet, hvis der er noget tilbage fra aftenen før – så bliver det endnu nemmere. Så er det virkelig hurtigmums.
Noter
Tacos er hurtig mad – vel at mærke, hvis du ikke laver dem fra bunden. Man kan nemlig godt lave tacoskaller selv, men det gør vi ikke. Det er besværligt, og dem du kan købe i dagligvarebutikkerne smager udmærket og koster ikke en bondegård – i hvert fald ikke hvis du går uden om ”mærkevarerne”.Tacoskallerne varmer du i ovnen i et par minutter eller fire. Foruden kødsovs kommer vi grøntsager i. Strimlet salat, agurker og tomater i tern, champignonskiver, peberfrugtstrimler, majskerner og ærter. Derudover kommer vi også fetatern i – eller anden salatost – og måske bacon og en dressing, f.eks. guacamole.