For selvom vi spiser flest æbleskiver i julemåneden, så ryger der altså også nogle ned i løbet af året. Det er nemlig en god måde – ligesom pandekager – at få brugt sine æg på hvis de er ved at blive for gamle.
Kom smørret i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.
Bland imens mælk og æggeblommer – gem æggehviderne i en skål.
Bland mel, bagepulver, sukker og salt, og pisk det lidt ad gangen ud i mælke-/æggeblandingen.
Kom det smeltede smør i, og pisk godt.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem lidt ad gangen i dejen til dejen er jævn og glat.
Sørg for at æbleskivepanden er godt gennemvarm inden du begynder stegningen.
Kom en ganske lille klat svinefedt i hvert hul, og lad det smelte. Alternativt brug stegemargarine eller smør!
Hæld dej i hvert hul – fyld ca. ¾ op.
Lad dejen få en tyk, fast og brunlig kant inden du vend en æbleskive ad gangen ved at stikke en tandstik, strikkepind, kødnål eller lignende ind øverst i kanten af æbleskiven og vende den med et snuptag. Vend alle æbleskiverne på denne måde.
Lad nu den anden halvdel få farve og tykkelse før du igen vender æbleskiverne.
Vend æbleskiverne løbende undervejs mens æbleskiverne steger færdig. På den måde får de en jævn overflade.
Læg æbleskiverne i et lag på et fad eller lignende, og gentag proceduren fra punkt 7 til al dejen er brugt.