Beyti kebab består af hakket lammekød – oksekød kan også bruges, men jeg synes, lam er med til at understrege den klassiske tyrkiske smag – lavash (tynde fladbrød), tomatsauce og yoghurt. Her får du min lidt fordanskede version, men stadig tro mod smagen.
1tsk.løgpulver – du kan selvfølgelig også bruge ca. ⅓ finthakket løgdu kan selvfølgelig også bruge ca. ⅓ finthakket løg, men løgpulveret er hurtigere. Og vi elsker hurtigmums
1tsk.hvidløgspulverdu kan selvfølgelig … same same som med løg
2spsk.tomatpuré
4spsk.yoghurt eller andet surmælksprodukt– jeg bruger skyr eller græsk yoghurt– jeg bruger skyr eller græsk yoghurt (meget tyrkisk)
Salt og peber
Sådan gør du
Læg brødkrummerne i blød i mælken i et par minutter.
Bland lammekød og brødmassen, tilsæt spidskommen, koriander, ½ tsk. friskkværnet peber, chiliflager og lidt salt, og lad farsen hvile i køleskabet i en time.
Tænd op i grillen, eller tænd for grillen i ovnen, og varm den op til 180° C.
Form farsen til pølser på længde med diameteren på dine tortilla wraps.
Læg pølserne på grillen eller på en bageplade, som sættes i ovnen, og lad dem grille i ca. 20 minutter – husk at vende dem ofte.
Tilbered imens tomatsaucen ved først at hakke tomaterne.
Varm olien ved medium varme, tilsæt tomater, løg- og hvidløgspulver, tomatpuré samt salt og peber, og lad det hele koge et par minutter.
Rul pølserne ind i tortilla wraps, studs enderne, og skær dine beyti kebab i mundrette stykker.
Servér med yoghurt, tomatsauce og ris – f.eks. som pilaf.