Blinis er mindre end en klassisk madpandekage, men ikke så lille, som mange rent faktisk laver dem. For mange laver dem med en diameter på 9 cm, men faktisk skal de være ca. 12 cm i diameter. Årsagen er nok den, at du faktisk kan købe blinispander, der er inddelt i rum – ligesom en æbleskivepande – hvor hver blinis bliver 9 cm. Mens de ”rigtige” blinispander har en diameter på 12 cm.
Bland boghvedemel, hvedemel, bagepulver og salt sammen.
Pisk honning, ½ dl vand, tykmælk og æggeblommer sammen, og rør det i melblandingen. Bliver dejen for tyk, så tilsæt lidt mere vand.
Sæt dejen tildækket et lunt sted i 1 times tid.
Pisk æggehviderne stive, og smelt smørret.
Vend æggehvider og smør i dejen.
Steg tykke pandekager med en diameter på 12 cm ved middel varmen og uden fedtstof.
Hold dem varme/lune indtil servering.
Noter
Blinis serveres sædvanlig vis med cremefraiche, røget laks og/eller kaviar og en lille dusk dild. Du kan bruge rød kaviar eller sort kaviar. Du kan bruge ægte kaviar eller uægte kaviar. På billedet er der brugt sort Cavi-Art, som intet har med kaviar at gøre, da det er lavet af tang.