4store æblersådan en 500-600 g brutto. Vælg gerne et syrligt æble, da der er en god portion sødme i kagen
Sådan gør du
Pisk æg og sukker hvidt og skummende – det er nemmest med en røremaskine eller en elpisker.
Smelt margarinen, hæld den i, og rør rundt.
Bland mel og bagepulver, og sigt det ned i dejen, hæld også mælken i, og bland det hele godt sammen til en tyktflydende dej.
Tænd for ovnen på 175° C.
Skræl æblerne, og skær dem i mindre stykker. Størrelsen afhænger af, hvor meget ”bid” du vil have i kagen. Jeg kan godt lide lidt store stykker. Svarende til at æblet bliver skåret i ca. 8 både, der halveres. Men det kommer igen selvfølgelig også an på æblets størrelse. Vil du have mindre ”bid”, så skær æblerne i små terninger.
Vend nu æblestykkerne i dejen, og hæld den i en bradepande beklædt med bagepapir eller smurt med lidt margarine.
Drys evt. kagen med sukker.
Sæt kagen i ovnen, og bag den i 30-40 minutter, til den er gennembagt. Prøv at stikke i den med en strikkepind eller lignende, hænger der dej på, er den ikke færdig, kommer den op lige så ren, som den kom i, er kagen færdig. Normalt er kagen færdig, når sukkeret er gyldenbrunt.
Lad kage køle af, inden den skæres ud.
Noter
Kan serveres kold med en klat skyr, græsk yoghurt eller lignende. Eller kan serveres lun med en kugle vaniljeis.Tip: Synes du kagen bliver for mørk uden at være gennembagt, så dæk den med et stykke stanniol.