Den første citronmåne kom i handlen i 1968 – så den har nogle år på bagen. Og der er da nok blevet ændret på opskriften undervejs. Men jeg er ret sikker på, at min citronmåne smager bedre end den citronmåne, du finder på hylden i supermarkedet, for hvor min citronmåne består af lækre råvarer og … dadadaaaa citron … så er der vist en del essenser, koncentrater, E-numre osv. i den ægte vare.
Et par dråber gul frugtfarve – det kan købes i de fleste assorterede dagligvarebutikker
Sådan gør du
Tag smørret ud af køleskabet et par timer, før du går i gang, så det er blødt – jo blødere, des bedre.
Kom smørret i røremaskinen – subsidiært kan du bruge en elpisker, men røremaskinen er absolut at foretrække.
Rør sukkeret helt blødt.
Tilsæt sukkeret under omrøring.
Tilsæt æggene et ad gangen.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og sigt det i lidt efter lidt, mens der røres.
Tilsæt til sidst saften af den hele citron og revet citronskal.
Smør en springform med lidt smør, og hæld dejen i.
Sæt formen i ovnen, og tænd ovnen på 165° C, og bag kagen i 1 time og 15 minutter.
Tag kagen ud af ovnen og ud af formen, og lad den køle helt af.
Rør en glasur af flormelis og saften fra den sidste halve citron og et par dråber gul frugtfarve.
Er kagen hævet op, så den har rund top, så skær toppen af, så kagen bliver helt lige og glat. Evt. kan du vende bunden opad – den er i hvert fald helt lige.
Smør glasuren på kagen, men kun til ca. 1½ til 2 cm fra kanten.
Skær citronmånen over.
Noter
Tip: Kagen kan fryses, hvis du ikke kommer glasur på. Tø kagen op, og kom glasuren på inden servering.