Det her er en grundopskrift på græskarsuppe. Du kan spise denne variant som veganer, men mange af os andre vil nok tilsætte noget bacon. Det kan du sagtens bare stege bacon ved siden af og smuldre det til – det giver noget godt knas. Ligeledes kan du tilføje toppings som græskarkerner, croutoner og eventuelt lidt drænet youghurt på toppen af suppen. Nedenfor får du grundopskriften og endelig udvikl den i den retning, som du føler. Skriv endelig tips og tricks nedenfor, hvis du finder en god variant – det bliver vi og andre læsere så glade for!
Først gør du hokkaidogræskaret parat. Jeg foretrækker at skrælle græskaret, men du kan faktisk nøjes med at skrubbe græskaret rent – særligt hvis det kun har en tynd skræl.
Derefter skærer du græskaret over og fjerner kernerne. Så skærer du græskar “kødet” i tern.
Chili hakkes fint og løgene hakkes også.
Både chili og løg steges i en stor gryde med noget olie, her tilsætter du også stykkerne fra hokkaidogræskaret.
Tilsæt salt og peber.
Så tilsætter du grøntsagsboullionen så hokkaidostykkerne er dækket med væske, og så lader du retten stå og småkoge i 25-30 minutter indtil at hokkaidostykkerne er møre.
Hak peberfrugten i grove tern.
Kom korrianderfrø på en tør pande, og rist dem.
Kom peberfrugt og de ristede korrianderfrø i gryden. Herefter skal det hele koge i 10 minutter.
Blend ingredienserne til det har en helt glat konsistens. Hæld suppen tilbage i gryden, sæt den i kog og tilsæt kokosmælk.
Smag til med salt og peber.
Noter
Du kan altid justere mængden chili efter smag og behag.