Ikke to pastasalater er ens – heller ikke to pastasalater med bacon. Den du får opskriften på her egner sig godt til en kartoffelæggekage, indbagt laks eller retter, du normalt vil servere kogt pasta eller salat til.
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, men i bouillon i stedet for vand og salt, og lad den dryppe af. Imens pastaen koger, kan du lave dressing som beskrevet længere nede på siden.
Skær baconen i små tern/strimler – sådan 1 x 2 cm – og kom dem på en tør, kold pande, tænd under panden, og rist baconternene, til de er brune og sprøde.
Skær rod og det meste af toppen af forårsløgene. Skyl dem, og skær dem i små ringe.
Skyl radiserne, fjern top og rod, og skær radiserne i tynde skiver.
Skær salatosten i tern, hvis den ikke allerede er det.
Pil skalotteløgene, og skær dem i små tern.
Pil skalotteløget, og hak det fint.
Hak også peberfrugten den bredbladede persille fint.
Bland det hele i en skål, og pres hvidløgsfeddet i den også.
Hæld hvidvinseddike, citronsaft, og rørsukker i, og rør det sammen, til sukkeret er opløst.
Tilsæt til sidst olien, og pisk det godt sammen.
Du kan også bruge en skål med låg og ryste det sammen.
Bland dressingen med pastaen, mens den stadig er varm eller lun.
Bland bacon, forårsløg, radiser og majskerner sammen med pastaen.
Vend til sidst osten i.
Noter
Pastasalat med bacon kan spises lun eller kold. Synes du den mangler lidt grønt, kan du toppe med lidt hakket bredbladet persille.