Italienerne spiser også mørbradgryde – eller noget der lugter og ligner. Den er ikke så juicy, for der er ingen sauce til, og den bliver ligesom den eksotiske heller ikke tilberedt i en gryde, men derimod i en form i ovnen.
Nu tænker du nok, at når det er italiensk, så er der pasta på menuen. Nope, det er der ikke. Faktisk ender næsten alle ingredienserne i det samme fad, så der er ikke rigtig noget tilbehør – ud over rucolasalat og en dressing – men der er overraskende nok for de fleste kartofler i fadet. Det tager ca. 45 minutter at tilberede denne italienske mørbradgryde.
Som nævnt serverer vi rucolasalat sammen med denne ret,men der er mange, der ikke bryder sig om den let bitre smag, som rucolasalat har, så hvis det er sådan fat i jeres hjem, så server med spinat, solsikkeskud, bredbladet persille eller noget andet grønt, som I kan lide.
Sådan gør du
Puds mørbraden af for sener, hinder og evt. fedt, hvis den er meget fed. Der må gerne være lidt fedt på. Fjern evt. bimørbraden, og gem den til en anden dag, hvor du skal lave fond eller fars.
Skrub kartoflerne grundigt, og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter – de skal ikke være møre, bare så de lige netop kan moses en lille smule.
Tænd ovnen på 190° C.
Skyl rosmarinen. Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i ultra tynde skiver. Bland 2 spsk. af olivenolien med rosmarinbladene og hvidløgsskiverne. Smør mørbraden godt ind i olien – ikke det hele, men bare så meget, som der nu engang skal til. Brun mørbraden på en pande på alle sider i 1 spsk. olivenolie.
Lad kartoflerne dampe og dryppe af. Pil rødløget, og skær det i både. Mos kartoflerne let – det skal ikke være som kartoffelmos, man skal stadig kunne se, det er kartofler. Bland kartofler og rødløg med resten rosmarin-hvidløgsolien i et ovnfast fad eller en bradepande, og sæt det i ovnen.
Krydr mørbraden med salt og peber, når den er færdigbrunet, og læg den ind til kartoflerne, fem minutter efter kartoflerne er sat ind. Efter yderligere 15 minutter lægges prosciuttoskiverne også i ovnen, og steger med de sidste 5 minutter, til de er sprøde.
Imens alle ingredienserne steger færdig i ovnen, ryster du ingredienserne til dressingen sammen i en lille krukke eller glas med låg på og skyller rucolasalaten og lader den dryppe af.
Skær mørbraden i tykke skiver.
Anret nu på fire tallerkner. Først lidt grønt på bunden. Oven på de grønne blade arrangerer du kartoffelblandingen og et par skiver af mørbraden. Hæld lidt balsamicodressing over, og afslut med en skive sprød prosciutto.