LCHF mørbradgryde
Er du på kur, eller har du omlagt din kost helt og aldeles, har vi også et par muligheder til dig. Der er denne, som kører efter LCHF-principperne – Low Carb High Fat (få kulhydrater mere fedt) – hvor det gælder om at skære ned på især de stivelsesholdige kulhydrater, som kartofler, pasta, brød og ris, så derfor bliver der til denne mørbradgryde serveret blomkålsris, som kun af udseende ligner ris, men som er revet blomkål. Afsæt godt og vel ½ times tid.
LCHF varianten grunddel er meget som den traditionelle opskrift
Indtil nu er det meget a la den traditionelle mørbradgryde, og det er jo fordi, det hovedsageligt er tilbehøret til den traditionelle mørbradgryde, der er er stivelsesholdigt – dog skal der bruges piskefløde til at jævne saucen med, da madlavningsfløde eller meljævninger af den ene eller anden slags indeholder stivelse.
lchf mørbradgryde
Fjern hinder og sener og evt. bimørbraden samt synligt fedt, hvis der er meget af det. Skær mørbraden i tern.
Skær sværen af baconen, skær baconen i tern.
Pil løget, og hak det.
Fjern roden fra champignonerne, skyl eller børst champignonerne rene, og skær dem i kvarter.
Skær pølserne i tykke skiver.
Svits bacon og løg i en stegegryde – er der ikke nok fedt på baconen, så tilsæt lidt fedtstof.
Tilsæt champignonerne, når løget har taget lidt farve.
Tilsæt mørbrad og cocktailpølser, når baconen er ved at være sprød. Brun det hele godt igennem. Krydr med salt, peber og paprika. Tilsæt vand så det næsten dækker, og steg videre, til kødet er gennemstegt.
Skyl salaten, og skær icebergsalaten i meget tynde strimler. Skær tomaterne i tynde både og mozzarellaen i skiver. Drys med salt og peber, og dryp lidt olie og lidt balsamicoeddike over. Drys til sidst majskerner over.
Fjern de grønne blade fra blomkålshovedet, og riv blomkålen på et rivejern, så det får struktur som ris. Svits løg, krydderurter og krydderier i lidt olie, uden at det bruner. Tilsæt blomkålen og svits yderligere fem minutters tid.
Hæld fløden i mørbradgryden, og lad retten simre, til den har den rette tykkelse.
Smag blomkålsrisene til med salt, peber og citronsaft.