Go Back
+ servings
Kødboller

Kødboller – opskrift

Der er også spaghetti og kødboller i tomatsovs – børnenes favorit. Og det er den du får opskriften på herunder – eller i hvert fald min variant.
5 fra 2 stemmer
Ret: Oksekød
Køkken: Dansk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 fed Hvidløg
  • Skal fra 1 økologisk citron
  • 1 håndfuld bredbladet persille eller kruspersille
  • 400 g spaghetti – gerne fuldkornsspaghetti
  • 500 g Hakket oksekød
  • Olivenolie
  • 1 Flåede tomater hakkede tomater
  • 2 dl Oksebouillon
  • 50-75 g Parmesan helt stykke, ikke revet
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Pil hvidløgsfeddet, og hak det fint.
  • Skyl citronen, og riv skallen fint – kun det gule.
  • Skyl persillen, og hak den fint.
  • Bland hvidløg, citron og persille sammen til en gremolata.
  • Kog spaghettien i rigeligt vand tilsat salt, til den er næsten al dente.
  • Rør imens det hakkede kød sejt med salt, og tilsæt 1 spsk. gremolata.
  • Krydr med et par vrid på peberkværnen.
  • Varm olien op i en stor pande.
  • Form farsen som kødboller i en passende størrelse (en dessertske eller lignende), og brun dem i olien.
  • Tilsæt de flåede tomater og oksebouillonen, bring i kog, og lad det hele simre 6-8 minutter.
  • Hæld vandet fra spaghettierne, og hæld dem over i panden med kødbollerne.
  • Rør rundt, og lad dem simre med et par minutter.
  • Anret i en stor skål med resten af gremolataen og høvlet parmesan.
  • Servér i dybe tallerkner.