Laver du dem fra bunden af, tager det noget længere tid, da de skal koge i et par timer. Vindrueblade kan du købe i specialbutikker – tyrkiske købmænd, grønthandlere eller lignende.
Bland det hakkede kød med krydderurter, løg, skyllede ris, smør samt salt og peber.
Læg vindruebladene i en skål, hæld kogende vand over dem, og lad dem ligge i vandet i 5 minutters tid, inden det hældes fra igen.
Sortér bladene, og læg de største til side.
Kom lidt olie i en gryde, og læg de største blade i bunden af gryden, så de dækker hele bunden – så brænder dine dolmaer ikke på.
Nu skal bladene fyldes. Tag et blad, læg en passende klump fars på midten af bladet – ikke mere end bladet kan foldes ind over kødet. Start med den nederste kant, og fold den over kødet. Tag derefter venstre kant og så højre kant og til sidst den øverste kant.
Læg den første dolma i gryden, og fortsæt med de øvrige blade. Læg dolmaerne helt tæt i gryden, så de ikke lukker sig op.
Hæld ca. 4 spsk. olie over, og hæld kogende vand på, så det lige netop dækker.
Læg en passende størrelse tallerken ned over, så dolmaerne holdes nede i vandet.