Her får du opskriften på en – næsten – traditionel burger. Sådan en med bøf og bolle. Har du tid og overskud laver du selvfølgelig dine egne hjemmelavede burgerboller.
Form farsen til fire flade, lige store bøffer – jo tyndere, jo bedre, de har det med at blive mindre i omkredsen og større i højden.
Hak bøfferne på begge sider med en kniv – bare sådan så de får et ternet mønster. Det giver en god, jævn stegflade og en bedre stegeskorpe.
Drys med salt og peber.
Tænd ovnen på 175° C.
Steg bacon på panden til de har den rette konsistens. Lige før de bliver helt sprøde er sådan jeg foretrækker dem. Nogle vil have dem helt sprøde. Vælg selv :-)
Læg bacon på et stykke køkkenrulle på en tallerken, så den suger fedten og er klar til burgeren.
Brun, og steg bøfferne enten i fedtstof eller på en tør grillpande.
Steg bøfferne til de er gennemstegte – 3-4 minutter på hver side – med mindre du er sikker på det er kvalitetskød og du gerne vil have den lidt rosa-rød.
Læg en skive ost oven på de bøffer hvor det ønskes.
Lun burgerbollerne i ovnen – hvis de da ikke er nybagte.
Skyl salaten, og riv, eller skær den evt. i mindre stykker hvis du føler for det.
Pil løget, og skær det i tynde skiver.
Skyl tomaterne, og skær dem i tynde skiver.
Skær de syltede agurker i skiver på langs.
Skær burgerbollerne over på tværs.
Smør den ene halvdel med ketchup og den anden med sennep.
Læg salat på bundene, en bøf ovenpå, et par løgringe, et par skiver tomater, en syltet agurk i skiver og til sidst overbollen øverst.