Go Back
+ servings
burger

Traditionel burger opskrift

Her får du opskriften på en – næsten – traditionel burger. Sådan en med bøf og bolle. Har du tid og overskud laver du selvfølgelig dine egne hjemmelavede burgerboller.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin
Samlet tid: 20 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød
  • olie og/eller smør til stegning
  • 4 burgerboller
  • 4 skiver ost
  • ½-1 salathoved – afhængig af salattype og størrelsen på hovedet
  • 1 løg
  • 2 tomater
  • 4 syltede agurker
  • Tomatketchup
  • Sennep – efter eget valg jeg bruger dijon
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Form farsen til fire flade, lige store bøffer – jo tyndere, jo bedre, de har det med at blive mindre i omkredsen og større i højden.
  • Hak bøfferne på begge sider med en kniv – bare sådan så de får et ternet mønster. Det giver en god, jævn stegflade og en bedre stegeskorpe.
  • Drys med salt og peber.
  • Tænd ovnen på 175° C.
  • Brun, og steg bøfferne enten i fedtstof eller på en tør grillpande.
  • Steg bøfferne til de er gennemstegte – 3-4 minutter på hver side – med mindre du er sikker på det er kvalitetskød og du gerne vil have den lidt rosa-rød.
  • Læg en skive ost oven på de bøffer hvor det ønskes.
  • Lun burgerbollerne i ovnen – hvis de da ikke er nybagte.
  • Skyl salaten, og riv, eller skær den evt. i mindre stykker hvis du føler for det.
  • Pil løget, og skær det i tynde skiver.
  • Skyl tomaterne, og skær dem i tynde skiver.
  • Skær de syltede agurker i skiver på langs.
  • Skær burgerbollerne over på tværs.
  • Smør den ene halvdel med ketchup og den anden med sennep.
  • Læg salat på bundene, en bøf ovenpå, et par løgringe, et par skiver tomater, en syltet agurk i skiver og til sidst overbollen øverst.
  • Pres let sammen.