Go Back
+ servings
græske frikadeller

Opskrift på græske frikadeller med feta

For nu skal vi til opskriften. Feta skal der i. For feta er en græsk, hvid ost lavet på fåremælk. Feta er en beskyttet betegnelse, og feta må kun produceres og modnes i et ved lov bestemt afgrænset område. Ligeledes er der andre forskrifter, der skal være overholdt, for at man må kalde osten for feta.
I Danmark laves græske frikadeller for det meste af hakket oksekød. Men jeg synes også, de smager godt, når de er lavet af hakket lammekød. Her får du min opskrift på græske frikadeller.
5 fra 3 stemmer
Samlet tid: 30 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 75 g fetaost
  • 500 g hakket oksekød eller lammekød eller en blanding
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1 fed hvidløg
  • 10 store mynteblade
  • 1 lille bdt. persille
  • Kokosolie til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Hak fetaosten groft, og rør den i det hakkede kød.
  • Hak løget, og bland det i farsen.
  • Tilsæt æg og presset hvidløg.
  • Hak mynten og persillen, og kom det i, og rør farsen grundigt sammen.
  • Form farsen til frikadeller med en ske, og steg dem i kokosolie på en pande, til de er gennemstegte. Ca. 4-5 minutter på hver side – afhængig af størrelse.