Tunfrikadeller opskrift
Der bliver ca. 24 tunfrikadeller af 2 dåser tun til 4 personer, så det er ½ dåse pr. snude, hvis alle spiser 6 frikadeller hver.
- 2 dåser tun
- 2 løg
- 1 fed hvidløg – eller efter smag
- 1 lille rød chilipeber
- 2 æg
- 1½ dl skyr græsk yoghurt, kvark eller lignende
- 1 dl rasp
- Smør eller margarine og olie til stegning
- Salt og peber
Hæld vandet fra tunen.
Pil løg og hvidløg, og hak løget fint.
Hak chilien fint.
Bland løgene, chilien og presset hvidløg med den afdryppede tun.
Bland de øvrige ingredienser i, og krydr med salt og peber.
Rør godt, til du har en lind fars.
Lad farsen hvile ½ times tid.
Form farsen til frikadeller med en ske, og steg dem på panden i en blanding af lige meget olie og smør eller margarine.