Go Back
tunfrikadeller

Tunfrikadeller opskrift

Der bliver ca. 24 tunfrikadeller af 2 dåser tun til 4 personer, så det er ½ dåse pr. snude, hvis alle spiser 6 frikadeller hver.
5 fra 1 stemme
Samlet tid 50 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 dåser tun
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg – eller efter smag
  • 1 lille rød chilipeber
  • 2 æg
  • dl skyr græsk yoghurt, kvark eller lignende
  • 1 dl rasp
  • Smør eller margarine og olie til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Hæld vandet fra tunen.
  • Pil løg og hvidløg, og hak løget fint.
  • Hak chilien fint.
  • Bland løgene, chilien og presset hvidløg med den afdryppede tun.
  • Bland de øvrige ingredienser i, og krydr med salt og peber.
  • Rør godt, til du har en lind fars.
  • Lad farsen hvile ½ times tid.
  • Form farsen til frikadeller med en ske, og steg dem på panden i en blanding af lige meget olie og smør eller margarine.