Go Back
+ servings
linsesuppe

Linsesuppe opskrift

Denne linsesuppe er endnu hurtigere at lave, for den er lavet på linser fra dåse, og de er kogt i forvejen. Suppen er en virkelig velsmagende måde at tilberede linser på. Suppen mætter godt og kan sagtens stå alene til et aftensmåltid måske med et stykke groft brød til.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 20 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 ds. flåede tomater – gerne hakkede ellers gør det selv
  • 1 laurbærblad
  • 1 tsk. tørret timian
  • ¾ dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse grønne linser
  • Lidt frisk persille
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Pil, og hak løg og hvidløg, og skræl guleroden, og skær den i små tern.
  • Varm olien i en gryde, og svits løg, hvidløg og gulerod.
  • Tilsæt tomater, laurbær, timian og bouillon, og lad suppen koge op.
  • Hæld imens linserne i en sigte, og lad dem dryppe af.
  • Tilsæt linserne, og kog suppen igennem, til gulerødderne er møre, eller linserne er blevet varme, hvilken af delene, der nu kommer sidst.
  • Smag linsesuppen til med salt og peber, og servér den med et drys hakket persille og evt. brød. Husk at fjerne laurbærbladet.