Go Back
shakshuka

Shakshuka – opskrift

Det mest almindelige at bruge til at ”pynte”/krydre med til sidst er koriander, men jeg har det lidt stramt med frisk koriander da jeg synes det smager meget parfumeret, så derfor bruger jeg mynte i stedet.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 50 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4-6 portioner

Ingredienser

  • 3 spsk. olivenolie alternativtkan du eksperimentere med lidt kokosolie -giver en mere kanelagtig bismag
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • 1 knsp. cayennepeber
  • 1 dåse flåede tomater – hakkede
  • 140 g fetaost – eller salatost
  • 6 æg – eller efter behov
  • Mynte

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 190° C.
  • Skær løget i tynde, halve ringe.
  • Fjern kerner og stok fra peberfrugten, og skær peberfrugten i tynde skiver.
  • Skær hvidløgsfeddene i tynde skiver.
  • Varm ved medium-lav varme olien i en stor støbejernspande – eller anden pande der kan tåle at komme i ovnen.
  • Steg løg og peberfrugt til det er meget blødt – ca. 15 minutter.
  • Tilsæt hvidløg, og steg videre i et par minutter.
  • Bland spidskommen, paprika, cayennepeber sammen, tilsæt det, og steg ½ minuts tid.
  • Rør tomater med saft i, og krydr med lidt salt og peber.
  • Lad det hele simre til tomaterne tykner – ca. 10 minutter.
  • Smuldr fetaosten i, og rør rundt.
  • Slå æggene forsigtigt ud et ad gangen oven på tomatsaucen.
  • Krydr æggene med salt og peber.
  • Sæt stegepanden i ovnen til æggene er perfekte – 7-10 minutter.
  • Hak imens mynten.
  • Drys med hakket mynte.