Go Back
spinatlasagne

Vegetar lasagne

Skal du have vegetarer til middag er spinatlasagnen et super lækkert alternativ til den klassiske blomkålsgratin eller linsebøfferne.
No ratings yet
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Sværhedsgrad: Nem - Middel
Antal: 4-5 personer

Ingredienser

  • 600 g optøet frossen spinat
  • 10-15 g stegemargarine
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 dåser flåede tomater
  • dl vand
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 10 tørrede lasagneplader
  • 200 g salattern feta
  • 100 g revet mozzarella
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kom spinaten i en sigte, lad den dryppe af, og pres den fri for væde.
  • Hak løgene, og svits dem sammen med presset hvidløg i margarinen ca. 1 minuts tid.
  • Tilsæt tomater, vand, oregano, salt og peber, og lad det hele simre uden låg i ca. 15 minutter – rør i det af og til, så det ikke brænder på.
  • Kog imens lasagnepladerne i rigeligt vand, så de bliver bløde, men stadig har masser af bid – ca. 5-7 minutter er nok. Lad dem dryppe af.
  • Smag tomatsaucen til med salt og peber.
  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Smør en bradepande – eller anden form på ca. 20 x 25 cm – med lidt margarine.
  • Læg ⅓ af tomatsaucen i bunden af bradepanden.
  • Læg herefter ½ af spinaten og ½ af salatternene oven på saucen.
  • Læg ½ af lasagnepladerne på – evt. taglagt, hvis de ikke kan være der. Du kan også skære dem til, hvis de ikke passer i størrelsen.
  • Læg ½ af den resterende tomatsauce oven på lasagnepladerne.
  • Læg resten af spinaten, resten af salatternene og de sidste lasagneplader på.
  • Fordel den sidste tomatsauce ovenpå, og drys med revet mozzarella.
  • Bag lasagnen i 35 minutter – begynder den at blive for mørk, så læg stanniol over.
  • Tag lasagnen ud af ovnen, og lad den stå tildækket i ca. 10 minutter.

Noter

Tip: Bruger du frisk spinat, så skyl spinaten grundigt, og lad den dampe i en gryde med det vand, der hænger ved, til bladene er faldet sammen, og følg derefter opskriften.