Opskriften er enkel – alt det tørre blandes, alt det våde blandes, det tørre og det våde blandes sammen. Af den opskrift jeg har, bliver der kun 10 muffins – det er altså lige i underkanten. Måske skulle jeg doble op? Det gør jeg.
Tænd ovnen på 170° C på varmluft – har du en konventionel ovn, så varm den op til 190° C.
Sigt mel, bagepulver, natron, kakaopulver og salt.
Tilsæt sukker og chokoladeknapper.
Pisk æg, vaniljeekstrakt og mælk sammen.
Tilsæt olien, og rør det godt sammen. Det er nemmest i en røremaskine.
Bland de våde ingredienser med de tørre, og rør igen, til du har en samlet dej. Du skal ikke piske kun røre.
Sæt papir- eller silikonemuffinsforme i en muffinbageplade, og fordel dejen i formene.
Bag muffinene i ovnen i ca. 20-25 minutter. Stik med en kødnål eller lignende i en eller to af muffinene for at se, om de er færdigbagte. Følger der dej med op på nålen, er de ikke færdige.