Go Back
tacos

Fyld i tacos – opskrift

Der findes et hav af ideer til, hvad du kan komme i dine tacos. Fra fjerkræ til oksekød eller en helt igennem vegetarisk én af slagsen. Her får du opskriften på den, jeg – eller ungerne – laver. Den er nemlig så nem, at et stort barn sagtens kan lave den selv.
2 fra 4 stemmer
Ret: fingermad
Køkken: mexicansk
Kalorier: 2336kcal

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 røde chilipebre – afhængig af hvor stærk du vil have maden
  • 1 spsk. olie
  • 500 g hakket oksekød
  • ½-1 dl oksebouillon – prøv dig lidt frem. Kødsovsen må ikke være for tynd
  • 70 g tomatpasta
  • 1 dåse flåede tomater
  • Salt og peber
  • 16 taco-skaller

Sådan gør du

  • Pil og hak løg og hvidløg fint.
  • Befri chilipebrene for kernerne, og hak chilipebrene fint.
  • Svits løget i olien, til det er klart – de skal ikke brune.
  • Tilsæt kødet, og lad det stege med, til det skifter farve.
  • Tilsæt bouillon, tomatpasta, hvidløg, chili og de flåede tomater, og varm det hele godt igennem.
  • Smag til med salt og peber.
  • Du kan også bruge en rest kødsovs i stedet, hvis der er noget tilbage fra aftenen før – så bliver det endnu nemmere. Så er det virkelig hurtigmums.

Noter

Tacos er hurtig mad – vel at mærke, hvis du ikke laver dem fra bunden. Man kan nemlig godt lave tacoskaller selv, men det gør vi ikke. Det er besværligt, og dem du kan købe i dagligvarebutikkerne smager udmærket og koster ikke en bondegård – i hvert fald ikke hvis du går uden om ”mærkevarerne”.
Tacoskallerne varmer du i ovnen i et par minutter eller fire. Foruden kødsovs kommer vi grøntsager i. Strimlet salat, agurker og tomater i tern, champignonskiver, peberfrugtstrimler, majskerner og ærter. Derudover kommer vi også fetatern i – eller anden salatost – og måske bacon og en dressing, f.eks. guacamole.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 2336kcal | Kulhydrat: 157g | Protein: 105g | Fedt: 143g | Mættet fedt: 50g | Kolesterol: 355mg | Natrium: 1601mg | Kalium: 3038mg | Fiber: 21g | Sukker: 21g | Vitamin C: 54mg | Calcium: 442mg | Jern: 19mg