Om denne citronkage kan erstatte citronmånen, når der skal ses og høres grandprix og heppes på deltagerne, skal jeg ikke kunne afgøre. De smager godt hver for sig.
Pensl en randform, der kan rumme 2½ l, med lidt af det smeltede smør, og kom resten af smørret ned til æg og sukker.
Bland mel og bagepulver, og tilsæt det.
Tilsæt til sidst mælk, citronskal og citronsaft.
Hæld dejen i formen – har du ikke en randform, så kan du bruge en lille bradepande (2½ l) i stedet.
Bag kagen i ca. 1 time. Stik i den med en kødnål, strikkepind eller lignende. Hænger dejen ved, skal kagen bage lidt længere. Har du et bagetermometer, skal centrumtemperaturen være 94-96° C.
Lad kage køle lidt af, inden du forsigtigt vender den ud på en rist.
Kagen kan spises som den er, eller pyntes med glasur lavet af citronsaft og flormelis. Du skal bruge ca. 150 g flormelis og så meget citronsaft, at glasuren får den rigtige konsistens. Den skal ikke være for tynd.
Noter
Skal det være ekstra fint, kan du drysse kandiseret citronskal i glasuren. Riv den gule skal af 1 citron. Kog strimlerne i 1 dl vand i 5 minutter. Hæld vandet fra. Kog ½ dl vand og 30 g sukker op, til sukkeret er opløst. Kom citronskallerne i sukkerlagen, og lad det hele simre, til citronskallerne bliver gennemsigtige. Det tager 20-30 minutter. Tag skallerne op af lagen, lad dem dryppe af, og vend dem med 1 spsk. sukker. Spred dem ud på et stykke bagepapir, og lade dem tørre i ovnen ved 60° C (varmluft) i ca. 40 minutter.Går du rigtig til den, så kan du tilberede citronskiver på samme måde – altså ned i sukkerlage og ind i ovnen efterfølgende og pynte din kage med kandiserede citronskiver.Tip: Brug altid økologiske citroner, hvis du skal bruge skallen. De er ikke sprøjtet og derfor bedre for dit helbred.