Du kan selv vælge hvilken udskæring fra lammet du vil bruge. Du skal regne med at når du køber en lammebov eller kølle med ben, så er et sted mellem ca. 30 % og 40 % af den ben.Benet kan du bruge til at koge suppe/fond på til en lækker, varmende suppe en anden dag.
400gblandede svampe eller ens – hvad du nu har mulighed for at komme i nærheden af
1lille dåse tomatpasta70 g
400gblandede rodfrugter eller eventuelt bare gulerødder
1flaske tør rødvin75 cl
Salt og peber
Sådan gør du
Start mindst 5 timer før maden skal stå på bordet
Skær kødet ud I tern på ca. 2 x 2 cm.
Hak de pillede hvidløgsfed.
Kom lammekødet i en pose sammen med olivenolie, hakket hvidløg, salvie, timian og mynte, gnid blandingen godt ind i kødet.
Læg posen i køleskabet, og lad kødet marinere i minimum 2-3 timer, men gerne længere – evt. et døgns tid.
Pil imens løgene, og skær dem i grove tern, skyl og fjern jord og evt. rødder fra svampene, og snit dem groft, og skræl gulerødderne, og skær dem i ca. 2 cm tykke skiver.
Brun det færdigmarinerede kødet godt af i en varm støbejernsgryde. Der skal ikke noget fedtstof i gryden, kødet brunes blot i marinaden.
Skru lidt ned for varmen, og tilsæt løg og svampe, og svits videre i ca. 10 minutter.
Tilsæt tomatpastaen, og svits et minuts tid.
Tilsæt rodfrugter og svits yderligere 5 minutter.
Tilsæt rødvinen, og lad det hele koge op under låg.
Skru ned for varmen, når det koger, og kog videre i ca. 2 timer. Rør jævnligt.
Smag til med salt og peber, når lammegryden er kogt færdig.