Det er en kage, der er nem at gå til, for den kan lige rodes sammen i røremaskinen – hvis du har en sådan. Herefter skal der røres en glasur eller smeltes noget chokolade, som kan hældes over, når kagen er kold.
Elsker du kager så tag et kig med her hos Saxo på deres kagehylde. Her finder du de bedst bøger i Danmark om at lave kager!
Kom bagemargarine, sukker og vaniljesukker i røremaskinens skål, og rør det sammen.
Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør grundigt mellem hvert æg.
Rør melet i – på lav hastighed og lidt ad gangen – sigt det evt. i, så du undgår klumper.
Tilsæt appelsinskal, og -saft samt citronsaft.
Rør til du har en klumpfri, ensartet dej.
Hæld dejen i en sandkageform – smurt eller beklædt med bagepapir, eller brug en af et slip let-materiale.
Bag appelsinkagen i ca. 1 time. Stik et spyd, en kødnål, en strikkepind eller lignende i kagen for at finde ud af, om den er gennembagt. Hænger der dej ved, skal den have mere tid.
Lad kagen køle lidt af, inden du tager den ud af formen.
Rør en glasur af flormelis og 1 spsk. vand – spæd mere vand til om nødvendigt. Eller smelt chokoladen.
Kom glasur eller smeltet chokolade på den kolde kage, og drys evt. med hakkede nødder.