Sådan tilbereder du stegt flæsk med blomkålspure og råstegte aspargeskartofler
Steg flæsket sprødt og lækkert på en stegepande uden tilsætning af fedtstof. Drys undervejs med salt og friskkværnet peber.
Skrub kartoflerne, og dup dem tørre.
Varm olie og smør i en sauterpande, og steg kartoflerne under låg til de er næsten møre. Drys med salt, og ryst panden et par gange undervejs.
Skyl blomkålen, og skær den i mindre stykker – jo mindre, jo hurtigere er den kogt.
Kog blomkålen i så meget letsaltet vand at det lige dækker. Kog til blomkålen er fuldstændig mør.
Hæld kogevandet fra – men gem det – og blend blomkålen med fløden. Spæd op med kogevandet til pureen har den ønskede konsistens.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Hak en ønsket mængde chilipeber.
Kom solsikkekerner og chilipeber ned til kartoflerne når disse kun mangler ½ minuts tid.
Fordel blomkålspureen på fire flade tallerkener, læg tre skiver flæsk oven på pureen på hver tallerken, og læg kartofler ved siden af. Så er der serveret!