Jeg havde ikke rigtig nogen opskrift – opskrifter er jo også kun inspiration. De behøver ikke at blive fulgt til punkt og prikke som eksempelvis en brugervejledning til samling af en købmandsdisk fra Ikea. Der duer det bare ikke at bruge element nr. 367 i stedet for element nr. 188.
Først skyllede jeg auberginerne, skar dem i tynde skiver, dryssede dem med lidt groft salt, og lod dem stå og dræne.
Herefter skrællede jeg gulerødderne, skar dem over i 3-4 stykker på tværs, og skar dem derefter i skiver på langs.
Olien blev varmet i en stor sauterpande – en gryde kan også anvendes – og gulerødderne kom i, så de kunne nå at blive halvmøre, før resten af grøntsagerne, som ikke skulle have så lang tid, skulle i.
Squashen blev skyllet og skåret skiver, der igen blev skåret i kvarter.
Rødløg og hvidløg blev pillet. Rødløgene blev skåret i både, og hvidløget i tynde skiver.
De drænede aubergineskiver blev tørt af og skåret i kvarter.
Alle de udskårne grøntsager kom i panden, og svitsede med i 4-5 minutter.
Tomaterne blev hældt på, og herbes de Provence blev blandet i, og det hele simrede, til det var blevet tykt.
Til sidst blev ratatouillen smagt til med sukker, salt og peber samt citronsaft og drysset med lidt hakket persille.
Vi spiste brød til, men du kan også spise polenta til.
Noter
Ratatouille er hurtigt lavet og smager skønt – hurtigmums – nu har jeg bare et problem … hvad pokker skal jeg bruge ½ squash og ½ aubergine til? Ah du gætter det – ratatouille igen i morgen 🙂