Prøv for eksempel nogle lækre blomkålsfrikadeller. Hvad du vælger at servere til er en smagssag. På billedet er der til blomkålsfrikadellerne serveret en tomatsalat med drueagurker, skalotteløg og en eddike/oliedressing, kogte aspargeskartofler, dampede gulerødder og hertil en opbagt persillesauce.
Er din familie ikke helt klar til at spise rene vegetarfrikadeller, så kan du vælge at tilberede eksempelvis halvdelen af denne vegetarfars og blande den med hakket flæskekød.
Stil blomkålsris og spinat til afdrypning. Det er vigtigt de er dryppet godt og grundigt af da farsen ellers bliver for våd – og så ender du med blomkålsklatkager i stedet for -frikadeller.
Riv eller blend løg, hvidløg, gulerod og spinat, og bland det herefter med blomkålsris, merian, havregryn og mel.
Tilsæt ægget, og rør det hele godt sammen med en håndmikser til en sammenhængende fars, og krydr med salt og peber.
Tryk farsen hårdt sammen til frikadeller, jo hårdere du trykker dem sammen, jo bedre holder de formen under stegningen.
Brun en blanding af margarine/smør og olie på en stegepande, og steg blomkålsfrikadellerne gyldne heri. Vend et par gange undervejs.