Der findes rigtig mange opskrifter på lækre blomkålssalater. Vi har valgt en nem og hurtig variant. Skulle du have lyst til en broccolisalat i stedet, så kan du sagtens udskifte blomkålen med broccoli og ellers bruge samme fremgangsmåde.
2tsk.mayonnaiseden kan du evt. selv lige hurtigt røre sammen af æggeblomme, olie, lidt god sennep og vineddike. Det er ret enkelt
2tsk.sukker
1tsk.hvid balsamicoeddike
Salt og peber
Sådan gør du
Fjern de grønne blade fra blomkålshovedet, og skær det nederste grove stykke af stokken væk.
Skyl blomkålen, og del den i små buketter – jo mindre, jo bedre.
Skær stokken i små tern.
Overhæld blomkålsbuketter og stokken med kogende vand, og lad det trække i 10 minutter.
Skyl imens forårsløgene og æblerne, fjern roden på forårsløgene og kernehuset fra æblerne, og snit forårsløgene fint, og skær æblet i små tern.
Skær bacon i skiver og derefter i tynde strimler på tværs.
Rist baconen sprød på en tør pande, og læg dem på et stykke fedtsugende papir.
Rist solsikkekernerne i olien sammen med et godt drys salt.
Rør græsk yoghurt, mayonnaise, sukker og balsamicoeddike sammen til en dressing, og smag til med salt og peber.
Vend blomkål og æbler i dressingen.
Anret blomkålssalaten på et fad og drys med forårsløg, bacon og solsikkekerner.
Noter
Voila! En dejlig cremet blomkålssalat med bacon og solsikkekerner. Velbekomme!Se flere blomkålsretter, og se for eksempel den populære opskrift på blomkålsris.