Cannelloni fyldes ofte med spinat og ricotta eller mozzarella, eller med oksekød og tomat og oksekød – lidt ligesom lasagne bare uden bechamelsaucen. Jeg har valgt at fylde disse med kød- og tomatsovs.
12cannelloni eller 6 lasagnepladerHvis du bruger tørrede lasagneplader skal de koges i ca. 5 minutter, så de bliver bløde, kan skæres over og rulles omkring fyldet.
lidt friskrevet parmesan
Salt og peber
Sådan gør du
Pil løg og 2 fed hvidløg, og hak dem fint.
Svits dem i lidt olie, og tilsæt herefter det hakkede oksekød, og lad det brune.
Hak den skyllede basilikum.
Tilsæt 2 spsk. af de mosede tomater sammen med basilikum, og smag det hele til med salt og peber.
Pil de sidste 3 fed hvidløg, og skær dem i tynde skiver.
Svits hvidløget kort i lidt olie, og tilsæt resten af de mosede tomater, og varm det hele hurtigt igennem – pas på med at skrue for højt op for varmen. Det sprøjter, og det er ikke sjovt at gøre rent.
Smagt til med oregano, salt og peber.
Tænd ovnen på 185° C.
Fordel kødfyldet i cannelloniene – eller på lasagnepladerne, og rul – og læg dem i et smurt, ovnfast fad.
Hæld tomatsaucen over – sørg for det dækker cannelloniene helt – og sæt dem i ovnen i ca. 25 minutter.
Drys eventuelt med friskrevet parmesan inden servering.