Denne snickerskage har alt det en himmerigsmundfuld skal have. Den har forskellige teksturer, sødt, salt og umami. Her er ingen snak om fibre og vitaminer. Det er ren forkælelse og intet andet.
Tag alle de kolde ingredienser ud af køleskabet en halv times tid, før du går i gang, så alle ingredienser har stuetemperatur, og smørret er blevet blødt.
Tænd ovnen på 200° C.
Pisk sukker og smør hvidt og skummende med en elpisker.
Pisk æggene i et ad gangen – jo længere tid du pisker, jo mere luftig bliver kagen, så snup gerne et par minutter eller fem for hvert æg.
Bland mel og bagepulver, og sigt det i ad et par gange, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber eller lignende, så du ikke pisker luften ud af æggene igen. Vend melet rundt, til du har en ensartet dej.
Hæld dejen i en smurt bradepande på ca. 25 x 35 cm.
Fordel peanuts over dejen.
Bag kagen i ca. 20 minutter – stik med en kødnål eller lignende midt i kagen. Hænger der dej ved, skal den have lidt længere tid.
Tilbered imens karamellen.
Bland sirup, piskefløde, sukker, vaniljesukker og kakaopulver i en lille gryde, og bring det i kog ved svag varme og under omrøring.
Lad det koge i 8-10 minutter under omrøring. Karamellen virker tynd, så længe den er varm, men den skal nok blive tyk og sej.
Tag kagen ud af ovnen, når den er færdigbagt, lad den og karamellen køle lidt af – sådan en 5-10 minutter. Ikke så længe, at karamellen stivner.
Hæld karamellen over kagen – her begynder det at blive svært … at holde på mundvandet forstås.
Overtræk kagen med smeltet chokolade, når kagen er helt afkølet, og lad igen kagen køle af, til chokoladen er stivnet. Først da er snickerskagen klar til de lækkersultne ganer.