Start med at sætte kartoflerne til sovsen over. De skal skrælles og skæres i mindre stykker og koges i usaltet vand.
Rengør champignoner og bladselleri, og skær bladselleri i mindre stykker.
Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker
Pil løg og hvidløg, og skær løget i mindre stykker.
Skyl peberfrugten, og fjern stilk, frøstok og kerner.
Kom champignoner, bladselleri, gulerødder, løg, hvidløg, peberfrugt og valnødder i foodprocessoren, blenderen eller minihakkeren, og hak det fint til en fars.
Varm olie op i en gryde, og steg farsen heri i fem minutters tid.
Tilsæt tomatpuré, balsamicoeddike, oregano, basilikum og paprika, og lad det svitse med i et par minutter.
Tilsæt de mosede tomater og bouillonen, og rør rundt.
Tilsæt linserne, bring i kog, og lad det hele simre i 20-25 minutter.
Lav imens ostesovsen ved at komme de kogte kartofler og alle de øvrige ingredienser til sovsen i foodprocessoren, og blend dem sammen til en glat sovs. Bliver den for tyk, så tilsæt mere kartoffelvand.
Smag grøntsagssovsen til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200° C.
Skyl spinaten, og slyng den fri for vand.
Kom et tyndt lag grøntsagssovs i bunden af en bradepande eller ovnfast fad – ca. 20 x 30 cm.
Fordel en håndfuld spinat ovenpå.
Hæld ostesovs over, og drys lidt revet pizzaost over.
Dæk med lasagneplader.
Gentag endnu 2-3 gange, og slut af med et lag grøntsagssovs.
Sæt lasagnen i ovnen i ca. 45 minutter, til lasagnepladerne er møre.
Lad lasagnen køle af i et kvarters tid, før du skærer i den, så bliver den mere fast i det.
Noter
Servér evt. med en grøn salat eller en frisk gulerodssalat.