Go Back
farsbrød

Amerikansk farsbrød med bacon og oksekød

Et farsbrød der ligger blandt mine favoritter er amerikansk – guderne skal vide hvorfor det er amerikansk – farsbrød med bacon og oksekød. Så den opskrift kommer her.
5 fra 3 stemmer
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4-6 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 200 g champignoner
  • 75 g valnøddekerner
  • Lidt olie
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 dl rasp
  • 1 æg
  • 1 bdt. bredbladet persille
  • 2 spsk. tomatketchup
  • 1 spsk. stærk sennep – f.eks. dijon
  • 1 spsk. worcestershire sauce – og nej det er ikke grunden til, at farsbrødet er amerikansk, for det er en engelsk sauce
  • 8-10 skiver bacon
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Hak løg og champignoner fint.
  • Varm lidt olie i en pande, og steg løget, til det er blødt – det skal ikke tage farve.
  • Tilsæt champignonerne og presset hvidløg – begge fed.
  • Stil panden til side i 5 minutter, når alt væde er fordampet.
  • Hak imens valnøddekernerne og den bredbladede persille fint.
  • Bland alle ingredienser – undtagen baconskiverne – til en ensartet fars.
  • Form farsen som et franskbrød, og læg det i et ovnfast fad penslet med lidt olie.
  • Læg baconskiverne på tværs hen over farsbrødet og lidt ind under brødet.
  • Sæt fadet i ovnen, og bag brødet i ca. 50-60 minutter, til farbrødet er gennembagt.
  • Lad farsbrødet hvile ca. 5 minutter, inden du skærer det i tykke skiver.