Go Back
+ servings
biryani

Kylling biryani opskrift

Der er nu noget ved mellemøstlig mad. Ikke bare smagen, men også duften og udseendet. Det er ligesom bare mere farverigt – i mere end bare ordets oprindelige forstand.
Her får du vores opskrift på biryani. Den er med kylling, men du kan sagtens udskifte kyllingen med andet kød eller med grøntsager og ellers følge samme fremgangsmåde.
4.67 fra 3 stemmer
Samlet tid: 50 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 tørret kanelstang
  • 2 kardemommekapsler
  • 4 nelliker
  • 1 løg
  • 2 røde chilipebre
  • 1 lille stykke frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tomat
  • 600 g kyllingebrystkød
  • 300 g ris – gerne basmati – hvis du ønsker en lavkalorie version prøv med blomkålsris i stedet.
  • 1 spsk. smør
  • 1 laurbærblad
  • 1 dl olivenolie
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 5 mynteblade
  • 1 spsk. stødt koriander – hvis du er vild med den parfumerede smag af koriander kan du også bruge friske korianderblade
  • 1-3 tsk. gurkemeje – afhængig af hvor gul du vil have din biryani

Sådan gør du

  • Knus kanelstang, kardemommekapsler og nelliker i en morter.
  • Hak løg, chilipebre, ingefær og hvidløg fint.
  • Skær tomaten i tern.
  • Skær kyllingen i passende stykker.
  • Kog risene efter anvisningen på emballagen.
  • Smelt smørret, og svits de knuste krydderier kort.
  • Tilsæt laurbærblad løg og chili, og steg til løgene er gyldne.
  • Tilsæt herefter ingefær, hvidløg, tomat og olie, og lad det hele stege sammen i et par minutter.
  • Tilsæt til sidst kylling, yoghurt, mynte, koriander og gurkemeje.
  • Lad din biryani stege indtil den bliver tykkere og kyllingen er gennemstegt.
  • Når både ris og biryani er færdigt, vendes risene i biryanien.
  • Drys evt. med lidt frisk koriander eller bredbladet persille ved serveringen.

Velbekomme!