Go Back
+ servings
lammegryde

Lammegryde med marineret lam

Du kan selv vælge hvilken udskæring fra lammet du vil bruge. Du skal regne med at når du køber en lammebov eller kølle med ben, så er et sted mellem ca. 30 % og 40 % af den ben.
Benet kan du bruge til at koge suppe/fond på til en lækker, varmende suppe en anden dag.
5 fra 1 stemme
Samlet tid: 5 timer
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 600-800 g reelt lammekød – afhængigt af hvor sultne gæsterne/familien er
  • ½ dl olivenolie
  • 1 spsk. tørret salvie
  • ½ spsk. tørret timian
  • ½ spsk. tørret mynte
  • 2 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 400 g blandede svampe eller ens – hvad du nu har mulighed for at komme i nærheden af
  • 1 lille dåse tomatpasta 70 g
  • 400 g blandede rodfrugter eller eventuelt bare gulerødder
  • 1 flaske tør rødvin 75 cl
  • Salt og peber

Sådan gør du

Start mindst 5 timer før maden skal stå på bordet

  • Skær kødet ud I tern på ca. 2 x 2 cm.
  • Hak de pillede hvidløgsfed.
  • Kom lammekødet i en pose sammen med olivenolie, hakket hvidløg, salvie, timian og mynte, gnid blandingen godt ind i kødet.
  • Læg posen i køleskabet, og lad kødet marinere i minimum 2-3 timer, men gerne længere – evt. et døgns tid.
  • Pil imens løgene, og skær dem i grove tern, skyl og fjern jord og evt. rødder fra svampene, og snit dem groft, og skræl gulerødderne, og skær dem i ca. 2 cm tykke skiver.
  • Brun det færdigmarinerede kødet godt af i en varm støbejernsgryde. Der skal ikke noget fedtstof i gryden, kødet brunes blot i marinaden.
  • Skru lidt ned for varmen, og tilsæt løg og svampe, og svits videre i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt tomatpastaen, og svits et minuts tid.
  • Tilsæt rodfrugter og svits yderligere 5 minutter.
  • Tilsæt rødvinen, og lad det hele koge op under låg.
  • Skru ned for varmen, når det koger, og kog videre i ca. 2 timer. Rør jævnligt.
  • Smag til med salt og peber, når lammegryden er kogt færdig.