Men nu skal du jo ikke spise alle hindbærrene lige fra busken. Der skal også være bær nok til marmeladen.
5 fra 1 stemme
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutterminutter
Tilb. tid: 10 minutterminutter
Samlet tid: 15 minutterminutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 1glas
Kalorier: 1231kcal
Forfatter: Mark Jensen
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
500gfriske hindbær – du kan også bruge frosne
250grørsukker
1tsk.geleringspulver – eller efter anvisningen på emballagen
Lidt flydende atamon
Sådan gør du
Skyl hindbærrene grundigt, og tjek for larver og andre skadedyr.
Kom hindbær og rørsukker (gem et par skefulde til at blande geleringspulveret med) i en gryde, og bring det i kog under jævnlig omrøring. Der skal ikke væde ved.
Lad det hele simre i 5-7 minutter.
Bland geleringspulver med det resterende sukker, og tilsæt det under omrøring i den kogende hindbærmasse.
Lad det hele småkoge i et par minutter mere. Skum evt. marmeladen.
Smag til med sukker om nødvendigt.
Hæld hindbærmarmeladen i skoldede, atamonskyllede glas, og luk eller bind.
Noter
Hindbærmarmelade smager skønt i hindbærsnitter, i kartoffelkager, i roulade og i romkugler samt mange andre kager og i desserter – f.eks. hindbærmousse – men du kan også bare spise den på en bolle evt. oven på en skive ost. Du kan også bruge hindbær i smoothies og hjemmelavet is.