Go Back
+ servings
Poussin

Poussin

Som tilbehør kan du servere alt fra de traditionelle kogte kartofler og dampede grøntsager til en lækker salat – f.eks. en forfriskende mangosalat – og så gerne en sovs eller sauce. I opskriften her er de serveret med bagte rodfrugter og brun sovs.
No ratings yet
Ret: Frokost, Grill, Gryderetter, Hovedret
Køkken: Fransk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 4 personer
Kalorier: 332kcal

Ingredienser

  • 4 stk Poussiner
  • 30 g Smør
  • 1 kg Blandede rodfrugter (i retten på billedet er der brugt kartofler, rødbeder, gulerødder, sødkartofler og løg)
  • 2 spsk Olivenolie
  • 2 tsk Tørret rosmarin
  • 4 dl Hønsebouillon
  • 2 spsk Hvedemel
  • ½ dl Piskefløde
  • 1-2 tsk Ribsgelé
  • Evt. lidt Kulør
  • Lidt Frisk Rosmarin
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180° C, varmluft.
  • Fjern rester af fjer og blod på poussinerne, skær gumpen af, og skyl fuglene indvendig.
  • Dup dem tørre med køkkenrullepapir eller et rent viskestykke.
  • Krydr med salt og peber både ud- og indvendigt.
  • Smelt smørret, og pensl fuglene med det udvendigt.
  • Skræl og pil rodfrugterne, og skær dem i grove stykker.
  • Band dem med olie, tørret rosmarin samt salt og peber – det nemmeste er at gøre det ved at komme hele molevitten i en plastikpose beregnet til fødevarer og ryste det godt og grundigt igennem.
  • Kom rodfrugterne i et ovnfast fad, og placer poussinerne oven på rodfrugterne.
  • Sæt fadet i ovnen i ca. 45 minutter, til rodfrugter og fugle er møre. Tjek fuglene ved at stikke en kødnål i låret eller brystet – eller begge steder – er saften, der kommer ud klar, er fuglen gennemstegt. Saften må ikke være rød.
  • Si stegeskyen fra, og hæld den i en gryde.
  • Hæld hønsebouillon ved, og bring det i kog.
  • Lav en meljævning af hvedemel og piskefløde, og jævn sovsen med det.
  • Lad sovsen småkoge i 5-10 minutter, til melsmagen er væk.
  • Smag til med ribsgelé, salt og peber.
  • Giv evt. sovsen en lidt mørkere farve med et par dråber kulør.
  • Anret poussinen oven på rodfrugterne, drys med frisk rosmarin, og servér med den brune sovs.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 332kcal | Kulhydrat: 47g | Protein: 7g | Fedt: 15g | Mættet fedt: 8g | Kolesterol: 45mg | Natrium: 461mg | Kalium: 1056mg | Fiber: 12g | Sukker: 12g | Vitamin C: 50mg | Calcium: 111mg | Jern: 2mg